Vätskeersättning viktigare än du tror

Vätskeersättningen du har hemma bör därmed inte vara något som bara åker fram för att hjälpa till vid feber eller andra sjukdomstillstånd – den är visserligen mycket viktig i dessa scenarier, men bör vara en regelbunden vana som praktiseras av hela familjen.Sist men inte minst har vätskeersättning fått ett populärt användningsområde på senare år bland vuxna konsumenter, även detta bundet till ett obehagligt tillstånd, om än av mer temporär natur – nämligen överförfriskning av alkohol. När vi konsumerar alkohol dräneras vi av vätska och viktiga ämnen, även efter att själva intaget har upphört. Flera organ får sin balans och sedvanliga arbetsuppgift rubbat av alkoholen, inte minst levern som har en central roll i att bryta ner gifter och främmande ämnen.
Alla organ som alkoholen passerar påverkas av den på olika sätt – desto större intag under begränsad tid, desto större effekt. Att vara bakis är med andra ord inte bara en fråga om att bara vara uttorkad, och löser sig inte fullt ut genom intag av vatten. Kroppen behöver fylla på salter, fetter, essentiella syror och stabiliseringsämnen för att återgå till ett balanserat stadie – vilket gör att vätskeersättning blir ett nästan skräddarsytt kosttillskott för att undvika (eller underlätta) den fruktade baksmällan.

Genuin påfyllning utan konstigheter

Naturliga behandlingar kräver naturliga råvaror.
Därför innehåller bra vätskeersättning enbart naturliga ämnen, med beståndsdelar som kroppen är van att hantera. Vi är extra stolta över vår gedigna urvalsprocess, där okonstlade råmaterial lägger grunden för tillskott som är enkelt för kroppen att ta till sig, samtidigt som näringsvärdet är högt. Lika viktigt är det att i alla möjliga led undvika artificiella ämnen.

Istället fokuserar vi på jordnära komponenter som får ta plats där andra använder syntetiska motsvarigheter. Till exempel kommer färgen från våra vätskeersättningar barn med smakerna hallon och jordgubb från källor som rödbets-, morots och hibiskuskoncentrat.
Alla våra vätskeersättningar är anpassade för de som följer en vegansk kost. Genom att göra stora delar av vårt sortiment veganska underlättar vi för veganer att aktivt tillföra viktiga ämnen till kosten. Samtidigt främjar vi vår vision om att så många som möjligt ska kunna ta enkla steg mot bättre hälsa, oavsett livsstil.
Det här är en kontinuerlig process – en process vi hänger oss åt, och som följt våra grundare genom långvarigt arbete inom allt från fiskeindustri till roller som kock, och att jobba med de minsta molekylerna som bygger upp livsmedlet och dess funktion i kroppen.
Du kan läsa mer om Biosalma här, och våra vätskeersättningar finner du under våra produktsidor. Om du är nyfiken på våra naturliga råvaror som vi nämnt ovan kan du läsa mer om det här. Vi hoppas att du följer med i kommande kapitel av vår artikelserie, där vi kommer behandla flera intressanta områden inom hälsa, kosttillskott, klimatsmart arbete inom hälsoindustrin och vetenskapliga framsteg!